Multe suflete omenești se usucă asemenea plantelor fără apă – reflecțiile Arhiepiscopului Irineu de Sf. Ilie

În ziua sărbătorii Sf. Proroc Ilie, Arhiepiscopul Irineu a vorbit despre uscarea multor suflete lipsite de hrană duhovnicească în vremurile actuale.

„Ce păcat că astăzi multe suflete omenești se usucă asemenea plantelor fără hrană și fără apă. Hrana le este asigurată, dar o resping, roua este abundentă, dar nu se lasă spălați de ea, fericirea este pregătită pentru toate sufletele, dar mulți o refuză, printr-o comportare răzvrătită”, a semnalat ierarhul.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a slujit vineri, 20 iulie 2018, la Mănăstirea Albac, cu prilejul hramului așezământului monahal de maici.

În omilia adresată celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat actualitatea cuvintelor profetului Ilie: „Până când veți șchiopăta de amândouă picioarele voastre? Dacă Domnul este Dumnezeu, urmați-I Lui!”.

„Noi suntem aceia care, prin comportarea noastră de fiecare zi, hotărâm dacă vom avea o veșnicie de bucurii cu Dumnezeu pentru totdeauna, sau o veșnicie de durere, fără Dumnezeu, în disperare”, a atras atenția IPS Irineu.

În cadrul slujbei, tânărul Daniel Lazea a fost hirotonit diacon, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Mănăstirea Albac a fost înființată în 1992, odată cu venirea Părintelui Dionisie Ignat și a câtorva maici. Biserica a fost finalizată câțiva ani mai târziu și sfințită în 2005.

În cadrul mănăstirii funcționează ateliere de pictură, sculptură și croitorie.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente