Mucenicul Dimitrie a fost vajnic luptător cu păcatul: IPS Andrei

„Sfântul Dimitrie a fost un vajnic luptător cu păcatul. El a trăit în veacul al patrulea, a fost fiul dregătorului Tesalonicului, om educat şi crescut în taină creştin. A luptat cu păcatul până la sânge şi a ieşit biruitor.”, a subliniat Mitropolitul Clujului la hramul bisericii din cartierul clujean Gheorghieni care îl are ca ocrotitor pe Sf. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Anul acesta, parohia a aniversat 50 de ani de ani de slujire neîntreruptă.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul parohiei, dirijat de prof. Brândușa Morari.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a acordat preotului paroh Ioan Goje Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici, iar pe preotul coslujitor Cătălin Pălimaru l-a hirotesit iconom stavrofor.

Piatra de temelie pentru actualul lăcaş de cult a fost sfinţită de Mitropolitul Andrei, în anul 2011 (pe locul unei capele edificate în 1971).  Sfinţirea bisericii a avut loc în data de 26 octombrie 2016, în ziua hramului.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente