Mucenicii nu devin apropiați de Dumnezeu în momentele dificile. Trebuie să cultivi credința, spune Mitropolitul Olteniei

„Trebuie să știm că viața acestor sfinți a fost întotdeauna o preocupare permanentă pentru rugăciune”, a spus Mitropolitul Irineu al Olteniei marți, la hramul Mănăstirii Brâncoveni din județul Olt.

„Sfinții Mucenici nu devin în momentele dificile ale vieților lor apropiați de Dumnezeu, ci ca să păstrezi credința cea adevărată trebuie să o cultivi totdeauna, adică să te nevoiești în viața aceasta permanent”.

„Dacă nu răsare această sămânță a evlaviei și nu crește apoi în sufletul nostru, nu putem să-L mărturisim pe Dumnezeu atunci când viața ne va duce la momentul alegerii capitale: mucenicia”, a explicat IPS Irineu.

Mitropolitul Olteniei a slujit la Mănăstirea Brâncoveni împreună cu Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților. Sfinții Martiri Brâncoveni sunt considerați ocrotitorii spirituali ai Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Slatinei și Romanaților

La finalul slujbei, Chiriarhul Slatinei și Romanaților a mulțumit invitaților și a îndemnat la rugăciune mai multă pentru a trece cu bine de vremurile grele.

„Să ne rugăm la Bunul Dumnezeu ca să ne ocrotească de toate aceste rele de care auzim în ultima vreme: război, criză sanitară, criză economică, criză alimentară. Să ne rugăm lui Dumnezeu, Maicii Preacurate și Sfinților Brâncoveni ca să ne păzească de toate aceste rele care tulbură sufletele noastre. Iar dacă trebuie să trecem prin ele, pentru răutățile și păcatele noastre, atunci să-L rugăm pe Dumnezeu să ne înmulțească atât credința, cât și curajul și puterea”, a spus PS Sebastian.

Foto credit: Episcopia Slatinei și Romanaților

Comentarii Facebook


Știri recente