În Biserica Ortodoxă se face astăzi, 3 noiembrie 2012, pomenirea tuturor celor adormiți întru Domnul, zi numită, în popor, Moșii de toamnă.
La Catedrala Patriarhală a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către slujitorii Catedralei, cei adormiți fiind pomeniți la proscomidie, scoțându-se o miridă pentru fiecare, apoi la ectenia specială, dinaintea Heruvicului. După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Parastasului, ocazie cu care credincioșii obișnuiesc să aducă daruri de milostenie pentru sufletele celor adormiți din neamul lor, precum colivă, colaci, vin, lumânări și tămâie. De asemenea, creștinii obișnuiesc să aducă diferite daruri de mâncare și băutură, uneori și haine, pe care le împart, apoi, în special oamenilor nevoiași, în numele celor adormiți sau spre pomenirea lor.
În timpul anului bisericesc, Biserica Ortodoxă Română a rânduit trei sâmbete „ale moșilor”. Sâmbăta Moșilor de iarnă precede Duminica Înfricoșătoarei Judecăți sau a lăsatului sec de carne, la începutul Postului Sfintelor Paști. Sâmbăta Moșilor de vară este marcată înaintea Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt, iar Sâmbăta Moșilor de toamnă este legată de sărbătoarea Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, fiind rânduită în prima sâmbătă a lunii noiembrie.