Monument sfințit pe Vârful Țibleșului

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a sfințit un monument ce a fost ridicat pe Vârful Țibleșului, situat la granița dintre județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

„Monumentul, înalt de 5 metri, cu formă de cruce, a fost realizat în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările”, a spus protosinghelul Gavril, duhovnicul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele, județul Bistrița Năsăud, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Astfel, în memoria adusă jertfei celor de pe meleagurile din jurul Muntelui Țibleș s-a ridicat acest monument, la inițiativa mai multor monahi, cu sprijinul primăriei din Groșii Țibleșului și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, precum și a Preasfințitului Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

La slujba de sfințire PS Vasile Someșanul a fost înconjurat de un sobor de peste 20 de preoți din localitățile învecinate.

Au luat parte la eveniment și oficialități ale județului Bistrița-Năsăud și numeroși localnici ale comunelor de la baza Muntelui Țibleș.

Comentarii Facebook


Știri recente