Monedă dedicată de BNR Bisericii Sfinții Arhangheli din Rogoz

Banca Națională a României (BNR) a pus în circulație, începând de ieri, 11 februarie 2013, o monedă din argint dedicată aniversării a 350 de ani de la înălțarea Bisericii de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Rogoz (Maramureș), informează Ziarul Lumina.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de monede, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 370 de lei pe bucată. Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Rogoz, județul Maramureș, este una dintre cele mai interesante și valoroase din Transilvania. Construcția este datată de tradiție în anul 1663, moment susținut de inscripția de la intrare care evocă invazia tătară din 1661. Se află pe lista monumentelor istorice din 2004, fiind înscrisă și în Lista Patrimoniului Mondial.

Comentarii Facebook


Știri recente