Monahii și monahiile sunt ostași ai lui Hristos – Mitropolitul Ardealului

„Monahii și monahiile sunt ostași ai lui Hristos și de aceea poartă acest costum militar-spiritual, dar mai ales poartă o vocație specială”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu la prima sinaxă a stareților și starețelor din cele cinci eparhii ale Mitropoliei Ardealului.

Întrunirea a avut loc marți, 10 septembrie 2019, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru Mureșului – Harghita, informează Mitropolia Ardealului.

În deschiderea întâlnirii a fost oficiată Sfânta Liturghie.

Temele dezbătute în cadrul sesiunilor din sinaxă au prezentat aspecte importante referitoare la viața și misiunea monahală.

„Bogăția unei eparhii constă în numărul de mănăstiri și mai ales în valoarea vocațională. Avem nădejdea că Dumnezeu și Maica Domnului care ocrotește toate mănăstirile noastre va rândui să vină la mănăstirile noastre oameni care simt această vocație”, a subliniat ierarhul.

Au participat alături de stareții și starețele din mitropolie și ierarhii care alcătuiesc sinodul mitropolitan de la Sibiu: Arhiepiscopul Irineu al Alba Iulia, Episcopii Sofronie al Oradiei, Andrei al Covasnei și Harghitei, Gurie al Devei și Hunedoarei și Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente