Monahii din Episcopia Spaniei şi Portugaliei s-au reunit la Mănăstirea din Cenicientos

Monahii şi monahiile din Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei s-au reunit în sinaxă la Mănăstirea din Cenicientos.

Consfătuirea s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, în perioada 6-7 noiembrie 2018, informează Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei.

Întrunirea a început prin oficierea slujbei de Te Deum și a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

De asemenea, la eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar Teofil de Iberia.

Invitatul special al întâlnirii a fost Preacuviosul Părinte Sofronie de la Mănăstirea Înălțarea Sf. Cruci din Lupșa – Arhiepiscopia Alba Iulia, care le-a vorbit celor prezenţi despre cele trei voturi monahale precum și despre dragostea nemărgintă pe care Dumnezeu o are pentru oameni.

Sinaxa monahală eparhială se întrunește cel puțin o dată pe an, iar sinaxa monahală mitropolitană se organizează o dată la 3 ani.

­Scopul sinaxei sau consfătuirii stareților și starețelor, egumenilor și egumenelor din mănăstirile și schiturile eparhiei sau mitropoliei este de a analiza problemele specifice; de a promova schimbul de expe­riență duhovnicească și administrativă și adoptarea de măsuri adecvate în scopul îmbu­nătățirii vieții și disciplinei monahale, potrivit Statutului pentru organizarea și funcționarea ­Bisericii Ortodoxe Române.

Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente