Monahia Hrisantia Sporea, fosta stareţă a Mănăstirii Tigăneşti, a fost înmormântată. PS Timotei Prahoveanul a oficiat slujba

Fosta stareţă a Mănăstirii Ţigăneşti, monahia Hrisantia Sporea, a fost înmormântată duminică, 12 septembrie 2016, în cimitirul așezământului monahal din nordul județului Ilfov.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de aproximativ 30 de preoți și diaconi.

Au fost prezente, de asemenea, starețele mai multor mănăstiri din județele Ilfov și Prahova, numeroase monahii, viețuitoare ale mănăstirii Țigănești și de la alte obști monahale, dar și peste 200 de credincioși.

În cuvântul rostit la final, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a spus că Maica Hrisantia a fost și va rămâne un model de smerenie și de viață trăită în rugăciune.

(Preluare Radio TRINITAS)

Preasfinţia a menționat şi faptul că Maica Hrisantia Sporea a condus Mănăstirea Țigănești în perioada de grea încercare generată de Decretul 410 din 1959, când sute de călugărițe și călugări au fost obligați să părăsească mănăstirile și să se întoarcă în lume. Ea a fost și cea care s-a îngrijit de revenirea călugărițelor în obștea pe care fuseseră obligate să o părăsească. Tot ea a determinat, prin modelul ei, și alte persoane să îmbrățișeze viața monahală.

Slujba de înmormântare a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei în biserica Mănăstirii Țigănești. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Gabriel Gelu, pe seama parohiei Rotari din Protoieria Urlați.

Vezi şi: Fosta stareţă a Mănăstirii Ţigăneşti a trecut la Domnul. PS Timotei: Monahia Hrisantia a iubit foarte mult rugăciunea, fiind o călugăriță nelipsită de la slujbele Bisericii

Comentarii Facebook


Știri recente