Momente de sărbătoare la Parohia Cărămidarii de Jos din Capitală

Parohia Cărămidarii de Jos din Bucureşti îşi sărbătoreşte mâine, 1 februarie 2015, unul dintre ocrotitorii spirituali, pe Sfântul Mucenic Trifon. Programul sărbătorii a început încă din această seară când un sobor de opt preoţi şi doi diaconi au oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia, Acatistul şi Moliftele Sfântului Mucenic Trifon. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Părintele Tache Stere, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Alături de preoţi şi credincioşi s-a aflat şi Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier eparhial în cadrul Sectorului administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor care la finalul slujbei a îndemnat credincioşii prezenţi să sprijine lucrarea de restaurare a picturii şi toate activităţile misionare, sociale şi culturale din parohie şi de a-l avea pe Sfântul Mucenic Trifon model de slujire şi dăruire pentru păstrarea dreptei credinţe şi a valorilor spiritualităţii noastre.

Despre programul sărbătorii Parohiei Cărămidarii de Jos ne-a oferit mai multe detalii Părintele Dănuţ Dumitru Badea, parohul bisericii: „Mâine, se va oficia de dimineaţă sfinţirea Apei celei Mici, după tradiţie, pentru că agheasma ce se sfinţeşte în ziua sărbătorii Sfântului Mucenic Trifon este mult folositoare pentru cei ce se ocupă în mod special cu munca pământului. Creştinii stropesc cu aceasta grădinile, holdele, casele şi animalele. Ziua de 1 februarie este pentru parohia Cărămidarii de Jos un popas duhovnicesc de mare importanţă. Este sărbătoarea hramului bisericii când se cinsteşte prin rugăciuni, prin cântări şi laude pe Sfântul Mucenic Trifon, ocrotitorul bisericii noastre. De asemenea, se va oficia slujba Utreniei, Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu părintele Ioan Armaşi, Protopopul Protoieriei Sector 4 Capitală. La final, se va săvârşi slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii, a celor care au contribuit pentru zidirea şi înfrumuseţarea ei”.

Alături de Sfântul Mucenic Trifon, biserica mai are încă doi ocrotitori spirituali, pe Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir şi pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă.

La momentul de faţă, biserica se află în stadiu de restaurare a picturii murale executată de pictorul Dimitrie Belizarie.

Comentarii Facebook


Știri recente