Momente de emoție pentru absolvenții Seminarului Teologic din Suceava

„Cea mai de preț comoară pentru om este munca. Prin muncă se înțelege cea pentru agonisirea pâinii cea de toate zilele, dar și pentru agonisirea hranei de suflet, prin nevoințe duhovnicești. Să ne putem stăpâni în anumite momente, să fim iertători și, nu în ultimul rând, mulțumitori lui Dumnezeu și oamenilor”, a accentuat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, oferindu-le tinerilor teologi un moment de meditație și de rugăciune, cu gândul la drumul care-i așteaptă în viață.

Elevii din clasele a XII-a de la Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava au sărbătorit marți, pe 26 mai, încheierea celor patru ani de studii, potrivit mmb.ro. Tinerii, alături de profesori și de părinți s-au bucurat de prezența la eveniment a Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

În semn de recunoștință pentru anii de educație și formare duhovnicească din cadrul Seminarului Teologic Suceava, un sobor de preoți a oficiat un Te Deum, iar la strană au cântat elevii absolvenți. Cuvântul ierarhului a subliniat valoarea învățământului teologic pentru un adolescent, dar și motivațiile pentru care absolvenții ar trebui să aprofundeze cunoștințele dobândite în seminar. „Să nu vă lăsați înșelați de tentațiile lumii de astăzi. Să luați aminte și să descoperiți suflete curate și conștiințe deosebite în toate straturile sociale, la toate vârstele. Pe acești oameni să-i descoperiți și să-i aveți la inimă ca pilde, ca părinți, ca dascăli duhovnicești”.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Pimen s-a folosit de un cuvânt din Sfânta Scriptură. „Cea mai de preț comoară pentru om este munca. Prin muncă se înțelege cea pentru agonisirea pâinii cea de toate zilele, dar și pentru agonisirea hranei de suflet, prin nevoințe duhovnicești. Să ne putem stăpâni în anumite momente, să fim iertători și, nu în ultimul rând, mulțumitori lui Dumnezeu și oamenilor”, a accentuat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, oferindu-le tinerilor teologi un moment de meditație și de rugăciune, cu gândul la drumul care-i așteaptă în viață.

Comentarii Facebook


Știri recente