Moment festiv la Facultatea de Teologie din Sibiu

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc la 17 septembrie 2013, întâlnirea absolvenților promoției 1964-1968. Manifestările dedicate revederii la 45 de ani de la absolvire au început în capela facultății sibiene, unde Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a oficiat un Te-Deum și un parastas împreună cu un sobor de preoți. La slujbele religioase au participat și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, absolvent al promoției amintite, potrivit mitropolia-ardealului. Între cei prezenți s-au numărat și câțiva absolvenți ai Facultății de Teologie din Sibiu de acum 50 și 59 de ani.

În capela facultății sibiene a mai fost prezent și singurul profesor în viață al absolvenților din 1968, pr. prof. acad. dr. Mircea Păcurariu. Cei prezenți au mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile primate în toți acești ani și s-au rugat pentru sufletele profesorilor și colegilor trecuți la Domnul.

La final, IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe absolvenți pentru slujirea în ogorul Domnului în toți acești 45 de ani și le-a urat sănătate și putere de muncă pentru anii ce urmează.

Revederea a continuat cu un curs festiv ținut de părintele profesor Mircea Păcurariu, prilej de a omagia marile personalități academice sibiene trecute la Domnul și de a se prezenta activitatea pastoral-misionară și pe plan familial a fiecărui absolvent.

Comentarii Facebook


Știri recente