Moment festiv la Centrul social de zi din cadrul Parohiei Brâncuşi

La Centrul social de zi „Sfinții Împărați Constantin si Elena” din cadrul Parohiei Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul – Brâncuși a avut loc în zilele de 15-16 iunie 2015 serbarea de sfârșit de an. Evenimentul a fost organizat în curtea centrului, pe o scenă special amenajată pentru cei mici. Copiii au recitat poezii, au cântat, au dansat, arătându-şi, de asemenea, măiestria artistică în cadrul unor scenete organizate cu acest prilej, marcând astfel un eveniment deosebit din viaţa lor.

La eveniment a fost prezent şi pr. paroh Costel Burlacu, protoiereul Protopopiatului Sector 6 Capitală.

Mic program artistic susţinut de grupele „Ursuleții” și „Buburuzele”

În prima zi, luni 15 iunie 2015, au debutat grupele „Ursuleții” și „Buburuzele” sub atenta îndrumare a domnișoarei Bacă Andreea și a Doamnei Vlăsceanu (Popa) Cătălina. Copilașii au arătat cu dezinvoltură tuturor celor prezenți ce au reușit să invețe în acest an.

„Sub atenta coordonare a cadrelor didactice, copiii, îmbrăcați în haine de sărbătoare și cu emoția sfârșitului de an pe care oricare dintre noi a avut ocazia să o incerce, s-au prezentat pe scena special amenajată în curtea centrului și au arătat părinților cât de mari și responsabili pot fi”, după cum a precizat dl. Tomescu Marius, administratorul Centrului social de zi „Sfinții Împărați Constantin si Elena” .

Serbarea „Adio Grădiniță”

În data de 16 iunie 2015 a avut loc serbarea „Adio Grădiniță” cu preșcolarii din grupele ,,Delfinilor’’, „Iepurașilor” și ,,Albinuțelor’’, coordonați de doamnele educatoare Belej Ioana, Fănică Natalia și Rădulescu Mihaela. Acest moment a stârnit emoții nu numai copiilor și invitaților, ci și cadrelor didactice care în decursul celor trei ani le-au îndrumat paşii şi i-au văzut crescând atât fizic cât și intelectual.

În aplauzele tuturor, părintele paroh Costel Burlacu a acordat diplome tuturor copiilor și și-a exprimat bucuria și speranța că acești copii vor fi oameni de nădejde ai societății, dar și creștini ortodocşi adevărați. Totodată, preacucernicia sa a subliniat rolul educaţiei creştin-ortodoxe în modelarea caracterelor viitorilor cetăţeni ai Împărăţiei Cerurilor – copiii de astăzi.

„Cu această ocazie, personalul Centrului de Zi ,,Sfinții Împărați Constantin si Elena’’ aduce mulțumiri Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copiilor – Sector 6 București și Părintelui Paroh Costel Burlacu care, și în acest an, s-au îngrijit de buna funcționare și organizare a centrului”, a mai adăugat dl. Tomescu Marius.

Centrul social de zi – Sf. Împărați Constantin și Elena

Construcţia centrului a început în octombrie 2011, iar în noiembrie 2012, aşezământul şi-a deschis porţile pentru micii beneficiari din cartierul ANL Brâncuşi. Centrul a fost sfinţit de sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului în anul 2013, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În anul 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost semnat un acord de parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sector 6, București, pentru realizarea unui Centru social de zi pentru copii. Lucrările de construcție ale clădirii centrului (demisol, parter, etaj și mezanin) au fost demarate în luna octombrie 2011 și au fost finalizate în luna august 2012, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6.

Centrul Sfinții Împărați Constantin și Elena cuprinde 5 săli de curs, un centru medical, o bibliotecă, bucătărie, spații de joacă în curte și dotarea necesară pentru desfășurarea activităților specifice pentru un număr de 50 de copii cu vârste între 3 și 7 ani.

Centrul din preajma bisericii este deschis în fiecare zi, iar în funcţie de programul de la grădiniţă al copiilor, aceştia vin şi participă la diverse activităţi ale bisericii. Ei sunt prezenţi cu acordul părinţilor, mărturisit dintru început, la slujbele bisericii şi la alte activităţi educativ-religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente