Moment festiv la Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș

Elevii beneficiari ai Centrului Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş au fost sărbătoriţi zilele trecute cu ocazia absolvirii claselor a IV- a și a VIII-a. Trei dintre elevi au încheiat în această lună ciclul primar iar alţi trei se pregătesc să intre la liceu. Aceştia din urmă vor părăsi centrul educaţional, lăsând locul altor beneficiari. În cadrul momentului festiv, absolvenţii au rememorat amintiri, au făcut schimb de felicitări și au primit din partea echipei centrului diplome festive, tort, suc și dulciuri.

Cu acest prilej au fost evocate momente deosebite pe care copiii le-au trăit împreună în decursul anilor: participarea la diferite tabere organizate la Cetea, în judeţul Alba, la Durău în judeţul Neamț sau la Cabana Lolaya din judeţul Hunedoara precum și la activitățile socio-educaționale, ateliere de creație și pictură organizate periodic în cadrul centrului. „Nostalgia despărțirii de colegi și de echipa de specialiști din cadrul centrului este cu atât mai mare pentru elevii clasei a VIII-a cu cât aceștia, din toamnă vor părăsi localitatea natală pentru a începe o nouă etapă a vieții lor, liceul. Suntem alături de ei în această perioadă de tranziţie şi îi ajutăm să se pregătească pentru examenul ce îi aşteaptă, Evaluarea naţională şi apoi admiterea la liceu. Toţi cei trei absolvenţi de gimnaziu doresc să urmeze cursurile la Liceul Tehnologic „Stefan Manciulea din Blaj” a precizat coordonatorul acestui centru, părintele Ovidiu Nicolae Pop, protopop de Blaj.

Centrul Educaţional ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş funcţionează pe lângă Aşezământul social cu acelaşi nume şi este coordonat de părintele protopop Ovidiu Nicolae Pop. Centrul îşi desfăsoară activitatea în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acesta funcționează cu sprijinul Consiliului Județean Alba prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Consiliului Local Roșia de Secaș, avînd ca și colaborator Școala gimnazială din Roșia de Secaș.

Centrul Educaţional ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a unui număr de 25 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Aceştia provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar şi beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar. De asemenea, copiii primesc şi burse sociale, rechizite şi materiale didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente