Moment festiv la Așezământul Social din Roșia de Secaș

Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș îi va sărbători joi, 26 septembrie 2013, pe beneficiarii Serviciului socio – medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. După cum se menționează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an pe data de 1 octombrie.

„Astfel de evenimente sunt deosebit de importante deoarece persoanele vârstnice au posibilitatea de a se întâlni și socializa, se simt prețuite și parte integrantă a acestei societăți” a precizat părintele coordonator Ovidiu Nicolae Pop.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din cadrul Așezământului Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș a luat naștere în toamna anului 2008 la inițiativa părintelui paroh Ovidiu Nicolae Pop și funcționează în parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Județean Alba – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, având ca și colaboratori Consiliul Local Roșia de Secaș și Parohia Ortodoxă Roșia de Secaș. Acesta are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace, singure, bolnave, aflate în stare de semidependență fizică din comuna Roșia de Secaș. 25 de vârstnici beneficiază lunar de pachete cu alimente, servicii de menaj și gospodărești, servicii social – comunitare, de recreere și creație, servicii de informare medicală, de consiliere socială și pastorală. În cei cinci ani de activitate, Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș a ajutat 250 de vârstnici.

Comentarii Facebook


Știri recente