Moment aniversar la Tulcea

Cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă au avut loc astăzi, 14 noiembrie 2013, la Tulcea manifestări comemorative deosebite. Dimineața, în prezența autorităților civile și militare, la Monumentul Independenței a fost oficiată de către un sobor de preoți și diaconi în frunte cu P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, o slujbă de Te – Deum urmată de depuneri de coroane și flori și de rostiri de cuvântări omagiale.

La orele amiezii, La Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian” din Tulcea a avut loc o manifestare omagială constând dintr-un microconcert de cântece patriotice și susținerea unei conferințe pe tema „135 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă” susținută de doamna prof. Ioana Marinache.

Această zi are o semnificație deosebită pentru istoria României dar și a Dobrogei, ea pregătind într-un fel marea unire de la 1 dec. 1918.

Biserica și-a adus o contribuție deosebită la realizarea evenimentului de acum 135 de ani, preoți în frunte cu vrednicul de pomenire episcop Melchisedec Ștefănescu luptând pentru realizarea acestui deziderat.

Un simpozion închinat acestui eveniment a avut loc la Teatrul „Jean Bart” din Tulcea în această după amiază la care a participat și P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, care a rostit o alocuțiune.

Comentarii Facebook


Știri recente