Peste 350 de elevi au participat la cea de-a 39 ediție a campaniei Prevenţie şi educaţie pentru sănătate

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au organizat vineri cea de-a 39 ediție a campaniei Prevenție și educație pentru sănătate. La aceasta au participat 350 de elevi ce aparțin a două școli și a unui liceu din orașul Mizil.

În cadrul sesiunilor de informare, care au avut loc la Liceul Teoretic Grigore Tocilescu, Școala generală Sfânta Maria și Școala Generală Nr. 1 Mizil, copiii au aflat informații despre igiena generală, fenomenul de Bullying ( agresiune în școli), dar și despre păstrarea unei posturi corecte a corpului.

Din echipa voluntarilor au făcut parte patru medici: un psiholog, un stomatolog, un nutriționist și un profesor de instruire clinică. Alături de aceștia, au fost prezenți și oameni de cultură și artă. Printre ei s-au numărat poeta Elena Crețu care a recitat elevilor câteva poezii scrise chiar de ea și actorul Andrei Iordache, masterand la Universitatea Hyperion.

Potrivit lui Dan Prună, coordonatorul voluntarilor de la paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, odată cu ediția realizată în orașul Mizil s-au alăturat echipei încă doi psihologi. El a mai adăugat că în cele 39 de ediții a fost atins pragul de aproximativ 9000 de beneficiari.

La finalul întâlnirii, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului le-au oferit tuturor elevilor participanți produse de igiena orală.

Foto credit: Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente