Moment aniversar la Facultatea de Teologie din București

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a avut loc ieri, 5 mai 2014, un moment aniversar dedicat părintelui prof. dr. Nicolae D. Necula, cu prilejul împlinirii a 70 de ani de viață, informează Ziarul Lumina. Ierarhi și preoți, colegi și ucenici ai părintelui i-au arătat prețuirea de care se bucură în toate zonele țării noastre. Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon”- Nou din București. Momentul aniversar a fost deschis, în amfiteatrul „Pr. Prof. Dumitru Stăniloae” al facultății, cu mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat „Părintele Profesor Nicolae D. Necula – un erudit teolog și un dascăl talentat”, care a fost citit de conf. dr. Adrian Lemeni, consilier patriarhal coordonator al Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române. Cu această ocazie, părintelui Nicolae Necula i-a fost conferit Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” pentru clerici, din partea Patriarhului României.

Personalitatea părintelui profesor a fost evidențiată în continuare de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, precum și de colegi, profesori de teologie și ucenici, dintre care amintim pe: pr. prof. dr. Ștefan Buchiu, pr. prof. dr. Nicu Moldoveanu, pr. prof. dr. Viorel Sava, pr. prof. dr. Vasile Răducă, pr. prof. dr. Vasile Stanciu, arhid. prof. dr. Ioan Caraza. La final, părintele Nicolae Necula a mulțumit pentru aprecierile primite și a spus că la vârsta de 70 de ani simte în continuare o apetență sporită pentru a cerceta și alcătui studii de specialitate în teologia liturgică. În cadrul momentului festiv a fost lansat volumul „Vocație, slujire, jertfelnicie – Cinstire și recunoștință părintelui prof. dr. Nicolae D. Necula la împlinirea vârstei de 70 de ani”, apărut la Editura BASILICA a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…