Moment aniversar la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Preoţi, credincioşi, reprezentanţi ai autorităţilor centrale, judeţene şi locale din Roman şi Bacău au fost prezenţi astăzi, 1 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, cu prilejul serbării a 15 ani de la hirotonia întru arhiereu a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. Momentul a fost marcat prin săvârșirea Sfintei Liturghii, la Catedrala Arhiepiscopală.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a transmis ierarhului romaşcan un mesaj de felicitare intitulat: Bucuria unei lucrări pastorale bogate.

În textul mesajului, Patriarhul României a apreciat că, în cei 15 ani de arhierie, Înaltpreasfințitul Ioachim a împlinit și a înmulțit faptele iubirii milostive: “Mărturisitor şi slujitor al Evangheliei iubirii milostive a lui Hristos, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, păstorul şi părintele duhovnicesc al credincioşilor ortodocşi din această eparhie istorică a împlinit şi a înmulţit faptele iubirii milostive, prin fondarea mai multor aşezăminte social-filantropice, prin promovarea învățământului teologic seminarial, prin centre şi proiecte culturale şi pastoral-misionare. Cu multă osteneală şi zel misionar a desfăşurat în această eparhie o bogată activitate pastoral-liturgică şi social-misionară, slujind cu timp şi fără timp Biserica lui Hristos din acest ţinut străbun, prin creşterea numărului unităţilor bisericeşti (parohii şi mănăstiri), prin edificarea de noi lăcaşuri de cult şi restaurarea celor vechi, intensificarea vieţii parohiale şi monahale, a activităţii educative şi cultural-religioase şi editoriale”. (mesajul integral poate fi citit aici)

La ceas aniversar, la început de mai, în zi de prăznuire a Prorocului Ieremia, în Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman au luat parte la comuniunea liturgică, alături de Înaltpreasfinția Sa, Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, preoții consilieri și inspectori ai Centrului eparhial de la Roman, părinții protopopi, împreună cu preoți și membri ai Adunării Eparhiale.

La rândul său, după ce a primit în dar o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva din partea preoților slujitori de la Catedrala Arhiepiscopală, precum și multe flori din partea celor care îl apreciază pentru activitatea derulată, Înaltpreasfințitul Ioachim a mulțumit celor care i-au fost și îi sunt alături în lucrarea încredințată de Dumnezeu în această eparhie. ”Îi mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și celorlalți ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii noastre pentru frumoasele mesaje trimise cu acest prilej. Sunt multe de spus, multe de împlinit de acum înainte, iar ceea ce contează este dacă Dumnezeu se va recunoaște în activitatea noastră. Și acum, după 15 ani, simțim că mitra primită atunci este asemeni unei coroane de spini care presupune osteneli și multe neodihne în Biserica Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Mulțumim Bunului Dumnezeu în această zi și tuturor celor care au venit să ne înconjoare cu dragoste”, a spus chiriarhul locului, potrivit epr.ro.

”Florile pe care mi le-ați oferit cu atâta dragoste reprezintă faptele și împlinirile pe care le-am săvârșit împreună, în puterea Duhului Sfânt, în Biserica lui Hristos. Tot ce am împlinit a fost cu lucrarea și cu voia Celui de Sus”, a mai declarat Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente