Moment aniversar în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

În data de 02 februarie 2016, în ziua sărbătorii Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a împlinit 22 de ani de la hirotonia întru arhiereu. În această zi, Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa hirotonit diacon pe tânărul teolog Sebastian Marin, pe seama Parohiei Coșereni I, Protopopiatul Urziceni.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre praznicul Întâmpinării Domnului şi despre roadele duhovniceşti pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredinţându-ne toată viaţa lui Dumnezeu. A mulţumit părinţilor consilieri, protopopi şi stareţi pentru prezenţa la acest moment aniversar şi pentru bucuria comuniunii în slujire.

Preasfinţia Sa a acordat, prin hirotesie, rangul de iconom-stavrofor preacucernicilor părinți Aurel Berbec, Protoiereul Protopopiatului Urziceni și Ionuț Butu, Protoiereul Protopopiatului Slobozia. De asemenea, preacucernicul diaconul Nicușor – Florinel Obretin, Secretar Eparhial și slujitor la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, a fost hirotesit arhidiacon.

La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 22 de ani de când Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a primit hirotonia întru arhiereu.

Comentarii Facebook


Știri recente