Moment aniversar în Episcopia Severinului şi Strehaiei

Pe 25 aprilie 2015 s-au împlinit 11 ani de când Preasfințitul Părinte Nicodim a fost instalat în scaunul de Episcop al Severinului şi Strehaiei.

În cei 11 ani de vrednică păstorire, Preasfințitul Nicodim a desfășurat la nivelul județului Mehedinți o intensă activitate culturală, misionară și social-filantropică, pentru care a și primit Premiul de Excelență din partea municipalității severinene.

„Printre cele mai de seamă realizări se numără înființarea Asociaţiei ,,Filantropia Severin” şi a postului de radio Lumina al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Tot de numele Preasfinţiei Sale se leagă înfiinţarea corului Kinonia al acestei eparhii şi nu ultimul rând apariţia a 3 publicaţii culturale periodice: Didahia, Didahia pentru copii şi părinţi şi Didahia pentru preoţi în cadrul Editurii Didahia Severin. Ca un Arhipăstor neobosit, Preasfințitul Părinte Nicodim a înființat și reînființat importante vetre monahale, a hirotonit preoți pentru credincioșii mehedințeni și a vegheat îndeaproape asupra turmei încredințate spre păstorire”, a precizat Cătălin Cernătescu.

Comentarii Facebook


Știri recente