Moaștele Sfinților Dimitrie cel Nou și Nectarie au fost așezate spre închinare în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale

Pelerinii prezenți, în data de 24 octombrie 2017, pe Dealul Patriarhiei au participat la evenimentul scoaterii din Catedrala Patriarhală a moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, și ale Sfântului Ierarh Nectarie, precum și a unui fragment din Lemnul Sfintei Cruci. Acestea au fost așezate spre închinare în baldachinul special amenajat în apropierea lăcașului de cult.

În continuare, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a citit Acatistul Sfântului Dimitrie. Din soborul slujitor au făcut parte Părintele Arhimandrit Clement Haralam, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale,  împreună cu părinții slujitori.

Potrivit programului postat pe site-ul Agenției de Știri Basilica, astăzi urma să aibă loc procesiunea Calea Sfinţilor. Evenimentul a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Acesta va avea loc joi de la ora 17:00.

ANUNȚ | Procesiunea Calea Sfinților a fost amânată pentru joi din cauza condițiilor meteo nefavorabile – Basilica.ro

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Procesiunea Calea Sfinților, a fost amânată pentru ziua de joi, 26 octombrie 2017, la ora 17:00. Astăzi, la ora 12:30, sfintele moaște ale Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou și ale Sf. Ier. Nectarie vor fi scoase de slujitorii Catedralei Patriarhale într-o procesiune restrânsă, pentru a fi depuse la Baldachinul din…

Procesiunea organizată de Arhiepiscopia Bucureștilor, în parteneriat cu Patriarhia Română, cu prilejul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou reprezintă o tradiție începută din anul 2008. Aceasta reprezintă un act de mărturisire a credinței, de manifestare a dragostei creștine, a comuniunii și comunității eclesiale.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente