ANUNȚ | Procesiunea Calea Sfinților a fost amânată pentru joi din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Procesiunea Calea Sfinților, a fost amânată pentru ziua de joi, 26 octombrie 2017, la ora 17:00. Astăzi, la ora 12:30, sfintele moaște ale Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou și ale Sf. Ier. Nectarie vor fi scoase de slujitorii Catedralei Patriarhale într-o procesiune restrânsă, pentru a fi depuse la Baldachinul din apropierea Catedralei.

Procesiunea organizată de Arhiepiscopia Bucureștilor în parteneriat cu Patriarhia Română cu prilejul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, reprezintă o tradiție începută din anul 2008¸ un act de mărturisire a credinței, de manifestare a dragostei creștine, a comuniunii și comunității eclesiale.

Conform programului actualizat, joi de la ora 17:00 vor pleca în procesiune două coloane: una de la Catedrala patriarhală și alta de la Catedrala mitropolitană, având ca punct de întâlnire Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, după cum urmează:

Prima coloană va porni din Catedrala patriarhală cu moaștele și icoana Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou spre biserica Sfântul Nicolae – Vlădica și pe Bulevardul Regina Maria până la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

A doua coloană va porni de la Catedrala mitropolitană – Biserica Sf. Spiridon Nou cu un fragment din Lemnul Sfintei Cruci (de la Parohia Sf. Vasile – Victoria, Protoieria Sector 1 Capitală), moaștele și icoana Sf. Ier. Nectarie de la Eghina și Icoana Sfântului Cuvios Serafim de Sarov pe traseul: Calea Șerban Vodă și Str. Bibescu Vodă până la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

Coloanele de slujitori și credincioși se vor întâlni la baza Dealului Patriarhiei. Aici va fi rostită Ectenia întreită, și se vor intona troparele Sf. Cruci, al Sf. Sfântului Cuv. Dimitrie cel Nou și al Sf. Ier. Nectarie.

Procesiunea va înainta spre Altarul de vară de lângă Catedrala patriarhală, iar Lemnul Sf. Cruci, alături de raclele cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina vor fi depuse în baldachinul special pregătit.

Procesiunea Calea Sfinților

Marţi, 24 octombrie 2017, ora 12:30

Salvează

Salvează

Comentarii Facebook


Știri recente