Moaștele Sfântului Nectarie la Centrul de îngrijiri paliative al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Centrul de îngrijiri paliative al Arhiepiscopiei Bucureștilor își serbează joi ocrotitorul spiritual: pe Sfântul Nectarie de Eghina. În acest context, persoanele de la centru au avut prilejul de a aduce cinstire moaștelor sfântului ocrotitor.

Racla cu un fragment din moaștele Sfântului Nectarie de la Biserica Buna Vestire – Bellu a fost dusă miercuri după-amiază în capela centrului. Beneficiarii și angajații s-au rugat împreună marelui ierarh, al cărui Acatist a fost citit de preoții care au adus cinstitele moaște.

Din soborul slujitor au făcut parte: Pr. Daniel Alexandru Bărîcă, parohul Bisericii Buna Vestire – Bellu, Pr. Marian Constantinescu de la Parohia Sfântul Pantelimon din Capitală și Pr. Cătălin Niculescu, voluntar la capela centrului Sfântul Nectarie.

Cei prezenți au adus cinstire sfintelor moaște și au primit binecuvântarea și încurajarea preoților.


Citește și Binecuvântare patriarhală pentru pacienţii Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie


După slujba acatistului, racla a fost reașezată în Biserica Buna Vestire – Bellu, din al cărei patrimoniu face parte, pentru a fi cinstite de credincioșii care vor participa la slujba privegherii.

La centrul Sfântul Nectarie manifestările de hram vor continua joi, 9 noiembrie 2017, când va fi Sfânta Liturghie.

În după amiaza zilei, de la ora 16:00 va fi oficiată din nou slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, iar începând cu ora 19:00, Corul academic Divina Armonie va susține un concert de muzică religioasă.

Foto credit: Tatiana Andreea Sava / Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente