Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul au fost aduse la Galați. Sute de credincioși au participat la Procesiunea Călători pe calea sfinţilor (FOTO & VIDEO)

Moaștele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistriţa – Vâlcea au fost aduse luni în Galați cu prilejul evenimentelor dedicate  sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorului spiritual al muncipiului. Evenimentele au debutat cu procesiunea Călători pe calea sfinţilor la care au luat parte sute de preoți și credincioși.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, delegația Arhiepiscopiei Râmnicului care a adus sfintele moaște a fost întâmpinată de IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la intersecţia Străzilor Domnească cu Basarabiei.

În această locație au fost aduse și fragmente din moaștele Sfântului Vasile cel Mare, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Ierarh Nicolae din patrimoniul Eparhiei Dunării de Jos.

După o rugăciune de mulțumire, procesiunea cu moaștele Sfântului Grigorie și ale celorlalți trei sfinți s-a îndreptat spre Catedrala Arhiepiscopală în sunet de cântări bisericeşti şi mireasmă de tămâie.

Așezarea moaștelor Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul în baldachinul de pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale din Galați

Posted by TRINITAS TV on 27 Noiembrie 2017

La catedrală a fost oficiată o slujbă de Te Deum, apoi sfintele moaște au fost așezate spre cinstire într-un baldachin special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale.

Procesiunea Călători pe calea sfinţilor a deschis manifestărilor pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice, care se vor desfăşura la Galaţi cu prilejul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente