Moaștele Sfântului Efrem pot fi cinstite în Catedrala Patriarhală (FOTO)

Credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie oficiată astăzi în Catedrala Patriarhală  din București au avut ocazia să cinstească un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou.

Slujba din 5 mai 2017 a fost oficiată de un sobor de clerici condus de Arhim. Clement Haralam, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale. După Sfânta Liturghie a fost săvârșită și Taina Sfântului Maslu.

Moaștele, care se află în Catedrală din ajunul sărbătorii Sfântului Efrem, fac parte din tezaurul Paraclisului istoric Sfântul Mare Mucenic Gheorghe al Reședinței patriarhale. Acestea vor rămâne în Catedrala Patriarhală până diseară la ora 20:30.

Fragmente din moaștele sfântului serbat se găsesc la mai multe locașuri de cult din țară, între care Mănăstirile bucureștene Radu Vodă și Chiajna.

Moaștele Sfântului Mucenic Efrem au fost descoperite în anul 1950 și sunt păstrate în Mănăstirea din Néa Makri, Grecia.

© basilica.ro

Sfântul Efrem Cel Nou cinstit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală – Basilica.ro

Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou a fost cinstit astăzi în Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, locaș ce adăpostește un fragment din moaștele sale. Slujba din 5 mai 2017 a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ierarhul a subliniat faptul că Sfântul Mucenic Efrem este vindecător de boli și…

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…