Moaștele Sfântului Efrem cel Nou au fost aduse spre închinare în Catedrala Patriarhală

Un fragment din Moaștele Sfântului Efrem cel Nou au fost aduse spre închinare miercuri, în ajunul sărbătorii sale, în Catedrala Patriarhală.

Credincioșii care vor participa în perioada 4 și 5 mai la slujbele oficiate în cinstea Sfântului Efrem, se vor putea închina la moaștele sale.

Fragmentul care poate fi cinstit în aceste zile în Catedrala Patriarhală face parte din tezaurul Paraclisului istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Reședinței patriarhale.

Fragment din moaștele Sfântului Efrem cel Nou. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

Sf. Efrem cel Nou

Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou s-a născut în Grecia în 14 septembrie 1384. În anul 1425 a fost luat prizonier de turcii care au atacat mănăstirea de pe Colina Neprihăniților – Néa Makri, unde viețuia sfântul.

După ce a fost torturat mai multe luni, a trecut la cele veșnice în 5 mai 1426.

A fost canonizat în data de 2 martie 2011, de Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului, la inițiativa Bisericii Ortodoxe a Greciei, și este prăznuit anual în data de 5 mai.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…