Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica au fost aduse la Mănăstirea Pasărea

Mănăstirea ilfoveană Pasărea îmbracă, zilele acestea, haine de sărbătoare, așezământul monahal marcând împlinirea a două secole de existență. Evenimentele aniversare au început sâmbăta aceasta cu aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Calinic, de la Mănăstirea Cernica. Soborul slujitor care a adus sfintele moaște a fost condus de părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Racla va fi așezată spre închinarea credincioșilor duminică dimineață, înainte de oficierea Sfintei Liturghii.

„Mănăstirea se află într-un moment de trăire duhovnicească și datorită întemeietorului, Sfântul Calinic pentru că sfântul, pe lângă cele 7 biserici pe care le-a întemeiat și două paraclise – două se află în Mănăstirea noastră: Biserica mică cu hramul Adormirii Maicii Domnului ctitorită la 1838 și Biserica mare cu hramul Sfintei Treimi la 1846 – a așezat un tipic care este păstrat cu sfințenie de soborul mănăstirii noastre”, a mărturisit stavrofora Mihaela Costache, stareța Mănăstirii Pasărea.

Mănăstirea Pasărea, unul dintre așezămintele reprezentantive ale Arhiepiscopiei Bucureștilor, datează din anul 1813, din timpul lui Caragea Vodă, însă spre deosebire de altele, nu este ctitorie domnească sau boierească, ea fiind rodul evlaviei călugărilor și credincioșilor din zonă.

Comentarii Facebook


Știri recente