Moaște de sfinți români pentru diaspora din Canada. Darul a fost oferit de Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel ofera moaste de Sfinti Romani pentru Episcopia Canadei

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit miercuri Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei fragmente din moaștele Sfinților Grigorie Dascălu și Constantin Brâncoveanu. Din darul Preafericirii Sale face parte și un veșmânt al Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, a primit darurile Patriarhului în Salonul Sfinților Români din Reședința Patriarhală.

„Este un moment de adâncă semnificație spirituală pentru comunitățile noastre din Canada”, a subliniat Episcopul Ioan Casian, potrivit Radio Trinitas.

Despre misiunea din Canada, Preasfinția Sa a spus că este o „episcopie nouă, cu un spirit nou care cuprinde comunități parohiale vechi”. Ierarhul a exprimat dorința acestor comunități de a păstra legătura cu Biserica Mamă prin ocrotirea sfinților români.

Moaștele Sfinților Grigorie Dascălu și Constantin Brâncoveanu oferite de PF Daniel pentru Episcopia Canadei. Foto: ZL

Potrivit PS Ioan Casian, moaștele Sf. Ier. Grigorie Dascălu și ale Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu vor fi așezate în Catedrala „Sf. Gheorghe” din Saint-Hubert, Quebec, iar veșmântul Sf. Dimitrie va merge la o parohie din Montreal.

„Personal, sunt legat oarecum de Sfântul Dimitrie cel Nou, pentru că în urmă cu 25 ani momentul în care am plecat de la Ierusalim a fost de Sărbătoarea Sf. Dimitrie. Cred că el mi-a purtat de grijă în toți acești ani”, a continuat ierarhul.

PS Ioan Casian a spus că ar dori să aducă mai multe sfinte moaște în diaspora din Canada.

„Vom încerca să punem din moaștele acestea și în celelalte parohii. De asemenea, vom încerca să aducem și alte sfinte moaște care să facă o comuniune a sfinților în toate comunitățile noastre din Canada”, a adăugat la final Preasfinția Sa.

Preasfințitul Părinte Ioan Casian va aniversa în data de 7 mai 2018 un an de la întronizarea ca Episcop Ortodox Român al Canadei.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente