Mitropolitul Teofan la Mănăstirea Secu: Sf. Ioan Botezătorul avea același gând, același cuvânt ca Iisus Hristos

„Avea același gând, același cuvânt, precum cel rostit de Domnul Hristos”, a spus Mitropolitul Teofan despre Sfântul Ioan Botezătorul, evidențiind misiunea lui de Înaintemergător și propovăduitor al pocăinței:

«Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor!» era cuvântul mărturisitor cel mai folosit al Sfântului Ioan Botezătorul. «Faceți roade vrednice de pocăință!», spunea el, de asemenea.

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a slujit miercuri, 29 august 2018, la hramul Mănăstirii nemțene Secu împreună cu Mitropolitul Alexie de Balta şi Ananiev în prezența a sute de credincioși, informează Doxologia.

În predica rostită de Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul, Mitropolitul Teofan a vorbit despre lucrările minunate ale marelui proroc: viața ascetică, rolul său de mustrător al fărădelegii, și misiunea de propovăduitor al pocăinței.

Pe Sfântul Ioan Botezătorul îl putem privi ca pe un strălucit diamant, cu mai multe fațete, care de care mai strălucitoare, mai adânci, mai dătătoare de sens și de lumină. El este mărturisitorul credinței în Hristos Domnul.

Credincioșii prezenți la hramul Mănăstirii Secu au avut prilejul de aduce cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei, ce au fost așezate în baldachinul din incinta așezământului monahal.

Mănăstirea Secu este una dintre cele mai vechi așezări monahale din Neamț, cu trăire duhovnicească a cărei vechime se ridică la aproape 500 de ani.

Foto credit: Constantin Comici / Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente