Mitropolitul Teofan a slujit în Bulgaria în Duminica Sf. Mc. de la Durostorum

Mitropolitul Teofan a slujit în Catedrala Mitropolitană din Silistra în Duminica a treia după Rusalii, când sunt cinstiți în Biserica Ortodoxă Bulgară Sfinții Mucenici de la Durostorum.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de IPS Ambrozie, Mitropolit de Durostorum. Din soborul slujitor au mai făcut parte:  IPS Naum, Mitropolit de Ruse, și doi ierarhi din Ucraina: IPS Agapit, Mitropolit de Moghiliov, Podolsk și Șargorod, și IPS Alexei, Arhiepiscop de Balta și Ananiev.

Cu acest prilej, aflând despre evlavia credincioșilor bulgari la Sfânta Cuvioasă Parascheva, Mitropolitul Teofan a oferit în dar un veșmânt al Sfintei, care a fost așezat în Catedrala Mitropolitană din Silistra, informează Doxologia.

Bulgaria
Mitropolitul Teofan la Silistra, Bulgaria. Foto: Patriarhia Bulgariei

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Ambrozie a mulțumit invitaților pentru participare, oferind fiecărui ierarh câte o icoană a Sfinților Mucenici de la Durostorum.

Proclamarea oficială a Duminicii a treia după Rusalii ca zi de cinstire a soborului Sfinților Mucenici de la Durostorum în Biserica Ortodoxă a Bulgariei a avut loc în 10 iulie 2016.

Foto credit: Doxologia & Patriarhia Bulgariei

Comentarii Facebook


Știri recente