Cinstirea Sfinților Mucenici de la Durostor, la Silistria – Bulgaria

În Catedrala mitropolitană din Silistra – Bulgaria, au fost pomeniți în Duminica a III-a după Rusalii, 10 iulie 2016, Sfinții Mucenici de la Durostor care au pătimit pentru Hristos în primele veacuri creștine.

În această zi, Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei, a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de ierarhi din Bulgaria, România, Ucraina și Republica Moldova. Din partea Bisericii Ortodoxe Române, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au participat Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii și Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.

_16990 (1)

La finalul Sfintei Liturghii, Duminica a III-a după Rusalii a fost proclamată în chip solemn ca Duminică a cinstirii soborului Sfinților Mucenici de la Durostor, a fost prezentată icoana cu chipul sfinților și a fost cântat troparul închinat lor.

La Sfânta Liturghie au luat parte autoritățile locale, precum și numeroși credincioși bulgari, dar și români veniți de la Călărași, Tulcea, Constanța și Suceava.

Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a dăruit Sanctității Sale Neofit o icoană cu chipul Maicii Domnului pictată pe lemn și un ștergar tradițional românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente