Mitropolitul Serafim, mesaj de încurajare: Să nu ne pierdem nădejdea!

În omilia rostită duminică la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” de la Roma, Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord a îndemnat la nădejde şi curaj în Hristos, mai ales în contextul pandemic actual.

„Dumnezeu își manifestă lucrarea și iubirea Sa mai ales atunci când suntem bolnavi, slabi, chinuiți, amărâți și necăjiți”, a spus Înaltpreasfinţia Sa. „De aceea, să căutăm să trecem prin toate cu mai multă credință, fără să ne întristăm peste măsură, fără să ne pierdem nădejdea, ci, dimpotrivă, cu curaj să ne gândim că toate ne sunt îngăduite de Dumnezeu spre folosul și întărirea noastră, iar la sfârșitul vieții acesteia, ne așteaptă pe toți Învierea”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în aer liber. Foto credit: Episcopia Italiei.

La final slujbei, ierom. Efrem, slujitor la Paraclisul din incinta Centrului Eparhial de la Roma, i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim pentru slujire, încredințându-l și de gândul de recunoștință din partea Preasfințitului Părinte Siluan al Italiei.

În perioada 1994-1998, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim a fost locțiitor de Arhiepiscop pentru Europa Occidentală și Meridională, care cuprindea și Italia.

În prezent, din anul 1998, Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale este păstorită de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif. Ea cuprinde Arhiepiscopia Europei Occidentale, cu sediul la Paris, Episcopia Italiei, cu sediul la Roma, și Episcopia Spaniei și Portugaliei, cu sediul la Madrid.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente