Mitropolitul Serafim a hirotonit un diacon pe seama Parohiei „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena

Părintele Mitropolit Serafim a slujit duminică la Biserica „Pogorârea Sf. Duh” și „Sf. Voievod Ștefan cel Mare’’ din Viena. În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit diacon pe Alin Buliga, protopsaltul bisericii.

Înaltpreasfințitului Părinte Serafim i s-au alăturat în slujire și clerici de la alte parohii austriece.

Au fost prezenți prof. dr. Rudolf Prokschi, Președintele Consiliului Ecumenic al Bisericilor din Austria, și alți prieteni austrieci ai Comunității „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena.

Părintele Mitropolit a amintit că ducerea și închinarea la Templu a Mântuitorului a însemnat împlinirea cu evlavie a rânduielilor legii vechi de către Dreptul Iosif și Fecioara Maria, iar acest lucru ne îndeamnă și pe noi, până astăzi, la împlinirea legii dumnezeiești, mai ales când este vorba de grija duhovnicească pentru familie și mai ales pentru copii.

Ierarhul i-a îndemnat pe părinți să-și aducă și ei, asemenea Dreptului Iosif și Fecioarei Maria, pruncii la biserică, să-i împărtășească des și să-i învețe rugăciuni, pentru ca acești copii să se dezvolte pe o bază spirituală solidă.

Foto: Facebook / Biserica Sfântul Ștefan cel Mare din Viena

Mitropolitul Serafim i-a mulțumit Părintelui Paroh Emanuel Stefan Nuțu pentru lucrarea misionară și pentru recomandarea spre hirotonie a protopsaltului Alin Buliga, a mulțumit corului bisericii și tuturor celor implicați în lucrările de construcție.

Biserica „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena  se află la intersecția străzilor Norbahnstraße și Taborstraße. Se ajunge cu tramvaiul O, din Prater, în direcția Bruno Marek Allee. Se poate intra prin laterala dreaptă, pe la turnul clopotniță. Persoanele cu dizabilități sau mămicile cu cărucioare pot folosi liftul din laterala stângă.

Este cea de a treia biserică ridicată de români la Viena. Lângă ea, prin implicarea părintelui paroh și cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 al Vienei, a fost construit și un bloc de locuinţe pentru 47 de familii de români.

Părintele Emanuel Nuțu este bucovinean la origine, iar proiectul bisericii include pictura interioară și exterioară în stilul frescei de la Voroneț.

Pentru donații

Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde in Österreich

Bank Austria
AT101200010014231202
BIC: BKAUATWW
Verwendungszweck: Kirchenbau

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Biserica Sfântul Ștefan cel Mare din Viena

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente