Mitropolitul Serafim a binecuvântat lucrările executate la Biserica „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena

Mitropolitul Serafim al Germaniei a binecuvântat sâmbătă lucrările executate până în prezent la Biserica „Sfântul Ștefan cel Mare” din Viena, sub coordonarea părintelui paroh Emanuel Nuţu.

Mitropolitul l-a felicitat pe părintele paroh pentru reușita de a ridica biserica, dar și pentru lucrarea duhovnicească de zidire interioară a sufletelor credincioșilor, mai ales în această perioadă critică provocată de criza sanitară.

Părintele paroh i-a mulţumit ierarhului pentru slujire şi lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit la zidirea acestei biserici a cărei piatră de temelie a fost aşezată în data de 17 septembrie 2017.

El și-a exprimat recunoștința față de toți cei implicați în derularea construcției acestei biserici, care au urmat exemplul sfântului Martin (care și-a tăiat mantia de soldat în două pentru a-l acoperi pe un sărac îmbrăcat sumar pe o vreme rece de toamnă), după care a anunţat că urmează lucrările de pictură.

„Am trăit momente de mare împlinire sufletească pentru că după trei ani de la începerea lucrărilor de construcţie ale bisericii a fost marcată prin Sfânta Liturghie arhierească finalizarea în totalitate a lucrărilor interioare până la faza de pictură, lucrări care au fost binecuvântate cu această ocazie. Urmează cea mai frumoasă lucrare, pictura, şi ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute”, a declarat la Trinitas TV Părintele Emanuel Nuţu.

IPS Serafim a oficiat anterior Sfânta Liturghie în biserica lăcaşului de cult cu ocazia sărbătorii celui de-al doilea ocrotitor, Sfântul Martin de Tours, care a fost cinstit cu anticipaţie.

Foto credit: Radio Renaşterea

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente