Mitropolitul Pantelimon de Congo-Brazzaville și Gabon a efectuat o vizită pastorală în Ţinutul Pigmeilor

În Duminica Tomii, Mitropolitul Pantelimon de Congo-Brazzaville și Gabon (Patriarhia Alexandriei şi a întregii Africi), a efectuat o vizită pastorală la cel mai vechi trib al pigmeilor, din pădurea tropicală a Africii, care a trecut la Ortodoxie.

Ierarhul a fost însoţit în deplasare de preotul paroh Timothy Ndzebé şi preşedintele comunităţii parohiale din Impfondo, scrie orthodoxchurchcongo.com.

În timpul întâlnirii cu membrii tribului, Părintele Mitropolit a donat o cantitate mare de alimente şi produse de igienă.

Loc special pentru Sfânta Liturghie

Toţi cei prezenţi au vizitat apoi un anumit loc din tabăra amplasată în pădurea tropicală care va fi utilizat exclusiv ca loc de cult. Preotul paroh de Impfondo va avea astfel posibilitatea de a oficia lunar Sfânta Liturghie pentru a veni în sprijinul pigmeilor cu probleme de mobilitate.

În cadrul evenimentului, Mitropolitul a rostit un cuvânt în care a făcut referire la Răstignirea şi Învierea Domnului Hristos, după care a oficiat o slujbă de sfinţire a apei pentru a-i binecuvânta pe cei prezenţi.

Întrucât s-au împlinit doi ani de la trecerea la cele veşnice a bătrânului conducător ortodox al tribului, Papa Bokale, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat o slujbă de comemorare.

Binecuvântarea PF Teodor al II-lea

La final, IPS Pantelimon le-a transmis pigmeilor binecuvântarea Preafericitului Părinte Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi.

Vizita în pădurea tropicală a fost precedată de Sfânta Liturghie și rostirea unei predici în Biserica Sf. Ioan Botezătorul şi Sf. Nicolae ce a fost inaugurată acum un an. După slujbă, a urmat o întrunire în timpul căreia s-au discutat aspecte privind o mai bună organizare și dezvoltare a noii comunități parohiale.

Foto Credit: orthodoxchurchcongo.com

Comentarii Facebook


Știri recente