Mitropolitul Olteniei: Căsătoria este o realitate divino-umană

Într-un mesaj transmis către Agenția de știri Basilica, Mitropolitul Irineu al Olteniei a spus că „taina căsătoriei este o realitate divino-umană şi de aceea numai în familie copilul poate să aibă o identitate, un viitor şi o educaţie”.  

Înaltpreasfinția Sa a precizat că familia nu este un subiect pe care să îl tratăm cu indiferenţă sau cu neputinţă.

„Trebuie aşadar să  luptăm cu toţii pentru a înscrie în Constituţia noastră menţiunea clară şi explicită că familia este formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, a subliniat Mitropolitul Irineu al Olteniei.

Ierarhul a explicat că prin acest demers al Referendumului, „ne gândim clar asupra viitorului nostru şi nu dorim să înfierăm sau să acuzăm pe nimeni”, ci „dorim mai cu seamă să arătăm că suntem oameni responsabili faţă de prezentul şi viitorul nostru”.

Mitropolitul Irineu a spus că „prin participarea la actul naşterii, mama devine prelungirea Mâinii Creatorului, care colaborează cu ea şi o poartă în grijă”.

„Venirea pe lume a unui prunc este o binecuvântare şi în acelaşi timp o speranţă pentru noi, căci s-a născut încă un luptător, încă un om în care Dumnezeu a aşezat darurile Sale”, a evidențiat ierarhul.

Este important să înţelegem cât de valoroasă este familia creştină pentru societatea noastră.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, a subliniat că „dincolo de toate, în Biserica Ortodoxă, Căsătoria este o Taină şi nici pe departe un contract social, un acord între parteneri”.

Foto credit: Cuvântul Ortodox

Comentarii Facebook


Știri recente