Mitropolitul Olteniei a resfinţit biserica parohiei Grui-Sohodol

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a resfinţit duminică biserica parohiei Grui-Sohodol, locaş de cult ocrotit de Maica Domnului.

După slujba de resfințire și Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre bucuria sfințirii unei biserici, dar și despre centralitatea și frumusețea Sfintei Liturghii din tradiția Bisericii Ortodoxe.

Nimic nu poate atinge frumusețea acestei sfinte slujbe, unde Hristos Mântuitorul este permanent în mijlocul nostru în chip euharistic, a subliniat ierarhul.

Făcând referire la pericopa evanghelică duminicală, Înaltpreasfinţia Sa a spus că diavolul „face ca noi să uităm de Legea lui Dumnezeu și să luptăm împotriva binelui, împotriva Adevărului”

„Cel rău sau diavolul nu are putere asupra noastră, însă din cauza neglijenței noastre și din cauza uitării noastre de Dumnezeu, el se amestecă în viața noastră și odată cu patimile, pe care el le stârnește în sufletul și trupul nostru, intră în noi.

Mitropolitul Irineu i-a îndemnat pe creștinii ortodocși să nu uite de uneltele pe care le putem folosi împotriva celui rău și anume de Sfânta Cruce, de post și de rugăciune.

„Pentru că omul are chipul lui Dumnezeu în el, permanent trebuie să căutăm această lumină și să-l iubim pe Dumnezeu așa cum El ne iubește pe fiecare dintre noi”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Cărăușu Simion Leonard.

Gramate de mulțumire din partea Mitropoliei Olteniei au primit și persoanele și instituțiile locale implicate în mod direct la realizarea lucrărilor de restaurare a sfântului lăcaș, amintind aici pe domnul Primar Turbăceanu Dumitru și Consiliul Local Baia de Fier.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente