Mitropolitul Nicolae: Hristos ne învață cum să ne facem aproapele celui de lângă noi 

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a spus în predica rostită duminica trecută la Catedrala din Montreal că „Iisus Hristos ne învață cum să ne facem aproapele celui de lângă noi, ne învață să îl imităm pe El Însuși”.

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei în catedrala din Montreal cu prilejul împlinirii a 45 de ani de la sfințirea ei.

Mitropolitul Nicolae a explicat credincioșilor pericopa evanghelică duminicală, pilda samarineanului milostiv:

„Samarineanul cel Milostiv este Însuși Mântuitorul Iisus Hristos care s-a coborât spre omul cel căzut între tâlharii păcatelor pentru a-l vindeca și a-l îndruma pe calea mântuirii”.

„Calea este Biserica, iar vinul și untdelemnul vindecării sunt tainele Bisericii”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Cu această ocazie, Mitropolitul Nicolae a oferit Părintelui Protopop George Chișcă Crucea mitropolitană americană, iar Episcopul Ioan Casian i-a oferit o diplomă de vrednicie pentru cei 45 ani de slujire în această biserică.

De asemenea, părintele paroh a citit mesajul de felicitare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la aniversarea a 45 de ani de la înfiinţarea Parohiei Ortodoxe Române din Montreal.

După slujbă a avut loc o masă festivă și un program de dansuri tradiționale românești susținut de ansamblul Datina.

Foto credit: Mitropolia celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente