Mitropolitul Nicolae Bălan comemorat în noua biserică a ctitoriei sale din Păltiniș

Mitropolitul Nicolae Bălan al Ardealului a fost comemorat la împlinirea a 64 de ani de la moarte în noua biserică a Schitului sibian Păltiniș sfințită marți de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Ziua de 6 august reprezintă atât hramul mănăstirii, cât și data la care ctitorul așezământului monahal a trecut la cele veșnice.

Astfel, după târnosirea bisericii și oficierea Sfintei Liturghii, soborul slujitor condus de Mitropolitul Laurențiu a oficiat un parastas pentru Mitropolitul Nicolae Bălan.

Numeroși credincioși din localitățile aflate în apropierea stațiunii Păltiniș, dar și pelerini din alte zone ale țării au participat la sărbătoarea schitului și s-au închinat în Sfântul Altar nou sfințit.

Cititorii și binefăcătorii lăcașului de cult au primit din partea ierarhului acte de cinstire, informează Mitropolia Ardealului.

Mitropolitul Nicolae Bălan al Ardealului a trecut la cele veșnice în data de 6 august 1955 și a fost înmormântat la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Vezi mai multe date despre biografia ierarhului aici.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Regina-Mamă Elena, o personalitate luminoasă

Un text despre viața, personalitatea, și realizările Reginei Elena, realizat de Daniela Șontică, redactor Ziarul Lumina: Regina-Mamă Elena, o personalitate luminoasă Se cuvine în aceste zile să ne îndreptăm atenția către personalitatea Reginei Elena, mama…