Mitropolitul Nathanael de Chicago a executat prima aruncare la meciul de baseball dintre White Sox și St Louis Cardinals

Mitropolitul Nathanael de Chicago arunca prima minge la meciul White Sox

Mitropolitul grec Nathanael de Chicago a executat prima aruncare la meciul de baseball dintre White Sox și St Louis Cardinals care a avut loc miercuri, 11 iulie, în Chicago, Illinois, scrie Ethnikos Kirikas.

Mitropolitul Nathanael a declarat pentru Ethnikos Kirikas că a fost invitat de echipa White Sox fiind un obicei ca la fiecare meci să arunce cineva prima minge.

„De vreme ce era seară grecească și aveam o prezență puternică a comunității acolo, l-au propus pe mitropolitul lor și firește că am acceptat cu multă bucurie,” a spus Înaltpreasfințitul Părinte Nathanael făcând referire la Seara Patrimoniului Grecesc organizată în fiecare an de echipa White Sox din Chicago.

„Am avut ocazia să fiu alături de lume în acel moment și nu doar în biserică, ci și la jocul de minge. A fost o ocazie bună, am petrecut minunat.”

Mitropolitul Nathanael de Chicago alaturi de pitcher-ul Lucas Giolito de la Chicago White Sox
Mitropolitul Nathanael de Chicago alături de pitcher-ul Lucas Giolito de la Chicago White Sox. Foto: Ron Vesely/Chicago White Sox

Întrebat de jurnaliști ce îi spun tinerii, Mitropolitul a răspuns: „Vedeți pe Facebook cum au reacționat. S-au bucurat că l-au văzut pe mitropolitul lor. Într-un moment m-am întors la tot stadionul și i-am privit pe câți am putut să-i văd. Am avut destule parohii acolo, părinții au adus tineretul. Am văzut membrii AHEPA la meci, am avut prezente diferite organizații”.

Arhimandritul Nathanael Symeonides a fost ales la conducerea Mitropoliei Ortodoxe Grecești de Chicago de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice la începutul acestui an.

Foto credit: Ron Vesely/Chicago White Sox

Comentarii Facebook


Știri recente