Mitropolitul Laurențiu amintește: Există și simțuri interioare!

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a slujit duminică, 26 iulie 2020, la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Orlat, judeţul Sibiu.

La predică, ierarhul a subliniat ascuțimea simțurilor interioare la doi orbi vindecați de Mântuitorul – minune prezentată în Evanghelia după Matei (9:27-35). Părintele Mitropolit a spus că această minune ne amintește că avem și simțuri interioare, sufletești, care au aceeași putere sau mai mare decât cele fizice.

©Mitropolia Ardealului / Ştefan Raicu

IPS Laurențiu a semnalat mai întâi cererea celor doi orbi „Miluieşte-ne pe noi, Fiul lui David!”.

„Toţi cei care Îl ascultau, inclusiv mai marii poporului, vedeau că El este Învăţător şi nu puteau tăgădui aceasta, dar nu recunoşteau că El este urmaşul lui David, Mesia Cel mult aşteptat pentru mântuirea lumii. Vâzând credinţa acestor doi oameni aflaţi într-o suferinţă pe care nu ne-o putem imagina, Mântuitorul Iisus Hristos i-a pus la o probă pentru a vedea statornicia credinţei lor. Îndată Mântuitorul a rostit sentinţa tămăduirii: «Fie vouă după credinţa voastră!»”.

„Cuvântul Lui a fost atât de puternic încât sentinţa Lui a fost vindecătoare”.

„Suntem obligaţi să înţelegem că această pericopă evanghelică ni se adresează nouă, prin această minune, arătându-ne că pe lângă simţurile noastre lăsate de Dumnezeu şi prin care ne desfăşurăm viaţa, există şi simţuri interioare, sufleteşti, care au aceeaşi putere şi de multe ori şi mai mare putere decât cele fizice. Simţirea care devine pentru noi o forţă este credinţa”, a subliniat ierarhul.

©Mitropolia Ardealului / Ştefan Raicu

În cadrul Sfintei Liturghii, la Orlat, teologul Mihai Iulian Ţăruş a fost hirotonit preot pentru Parohia Brădeni, judeţul Sibiu, informează Mitropolia Ardealului.

Foto credit: Mitropolia Ardealului / Ştefan Raicu


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos.

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente