Mitropolitul Irineu s-a întâlnit cu profesorii de religie din Dolj | „Putem intra în sufletele elevilor prin intermediul orelor”

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a participat săptămâna trecută la consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Dolj, informează eparhia. Ierarhul i-a felicitat pentru implicarea în realizarea platformei e-religie.ro şi i-a îndemnat să dezvolte, în continuare, activităţi în parteneriat cu Biserica.

Mitropolitul Olteniei le-a spus profesorilor că „învăţământul religios este un segment foarte important în viaţa elevilor şi director pentru ei în viaţa de zi cu zi”. Totdată, le-a reamintit că orele de religie sunt o modalitate eficientă prin care pot intra în sufletele elevilor.

„Este necesar să ne facem pe deplin datoria ca să putem transmite elevilor noştri cele mai bune învăţături şi cele mai bine dezvoltate din punctul de vedere al programei analitice. Avem, din mila lui Dumnezeu, acest învăţământ în şcoală şi putem intra în sufletele elevilor prin intermediul orelor de religie. Este necesar ca efortul nostru să se concretizeze prin nişte rezultate deosebite, este foarte important să ne pregătim pentru acest moment”.

„Fiecare dintre noi are cunoştinţa şi conştiinţa că activitatea aceasta este foarte importantă. Rezultatele se văd atât prin viaţa religioasă a elevilor, apoi prin ceea ce ei dobândesc, cunoştinţele religioase, şi devin buni creştini. Această posibilitate, această şansă pe care ne-a dat-o Dumnezeu ca să fim profesori de religie în şcoală este un dar al lui Dumnezeu. Religia este această dăruire din suflet pentru suflet”, le-a precizat Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.

Prof. Oana Zaharie, Inspector Şcolar General Adjunct în cadrul ISJ Dolj, a vorbit despre rolul profesorului de religie de a fi alături de elevi, devenind model de urmat în comunitate.

„Dumneavoastră sunteţi flăcări vii şi, prin conduita pe care o afişaţi faţă de copii, faţă de colegii dumneavoastră şi faţă de părinţii elevilor, sunteţi modele. Aveţi dublă sarcină: sunteţi în acelaşi timp dascăli şi profesori de religie, oameni care îi învăţaţi pe copiii noştri Cuvântul lui Dumnezeu. Sunt convinsă că tot ceea ce transmiteţi mai departe vine din suflet şi sunt lucruri pozitive, astfel încât şi noi, ca părinţi, şi copiii noştri să putem străbate mai uşor aceste timpuri grele”, a precizat Prof. Oana Zaharie.

Întâlnirea s-a desfăşurat în mediul virtual. Sursă foto: Mitropolia Olteniei.

Din partea Patriarhiei Române a participat pr. George Jambore de la Sectorul Teologic Educaţional al Patriarhiei Române. Clericul a evidenţiat implicarea în realizarea platformei e-religie.ro.

„Apreciem lucrarea jertfelnică a profesorului de religie, strădania pe care o faceţi dumneavoastră de fiecare dată pentru a deschide inima copilului pentru a-L primi pe Dumnezeu. Apreciem faptul că Dumneavoastră formaţi caractere. Apreciem faptul că dumneavoastră, în această perioadă de pandemie, aţi lucrat mai mult şi aţi creat aceste resurse educaţionale deschise. Apreciem această platformă pe care aţi creat-o şi pe care sunt convins că o să o dezvoltaţi şi mai departe”, a punctat Pr. George Jambore.

Conf. Univ. Vasile Timiş, Inspector Şcolar General în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, a evidenţiat evoluţia şi implicarea în procesul educaţional în sistem online a cadrelor didactice, cu rezultate deosebite.

Întâlnirea s-a desfăşurat vineri, 8 octombrie, pe platforma Google Meet.

Comentarii Facebook


Știri recente