Mitropolitul Iosif va sfinți biserica românească din Johannesburg (Program)

Delegația Patriarhiei Române care va participa la sfințirea primei biserici românești de pe continentul african a ajuns la Johannesburg.

Din delegația condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, fac parte Pr. Valentin Fătu, secretar patriarhal în cadrul Sectorului relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe al Administrației Patriarhale, Diac. Gheorghe-Cristian Popa, redactor-șef Trinitas TV, și domnul Ioan Cuemjiev, ctitorul noului lăcaș de cult al comunității ortodoxe române din Africa de Sud.

Vineri va avea loc o vizită de lucru la biserica românească situată în cartierul Midrand pentru pregătirea slujbei de sfințire care ca avea loc sâmbătă, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României.

Biserica românească din Johannseburg. ©Trinitas TV

Slujba de târnosire va fi oficiată de ierarhul român împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Damaschin, Mitropolit de Johannesburg şi Pretoria, iar sfântul lăcaș va primi, cu acest prilej, hramurile: „Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României” și „Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”.

După sfințire va fi oficiată Sfânta Liturghie, apoi va avea loc, la sediul parohiei, recepția de Ziua Națională oferită de Ambasada României în Africa de Sud.

Duminică, 1 Decembrie, în biserica nou sfințită vor fi oficiate Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum cu prilejul Zilei Naționale a României.

Biserica românească din Johannesburg este construită cu binecuvântarea Patriarhilor Teodor al Alexandriei şi al Întregii Africi și Daniel al României.

Piatra de temelie a noii biserici a fost sfințită în data de 12 ianuarie 2013, lucrările de construcție începând în data de 3 iunie 2014.

Foto: arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente