Mitropolitul Iosif semnalează pericolul pentru generaţia actuală: În libertate riscăm să ne pierdem credința

În cuvântul adresat duminică în Londra, Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif a evocat jertfa eroilor și martirilor Revoluției din Decembrie 1989, dar a atras atenţia asupra unui pericol care vizează generaţia actuală: în libertate riscăm să ne pierdem credința.

„Generația ’89, a celor care în momentele tragice ale Revoluției s-au așezat în genunchi și au rostit Tatăl Nostru – asta fără ca ei să fi beneficiat de o educație religioasă în perioada regimului ateu-comunist – sunt părinții celor care astăzi se întorc împotriva Bisericii lui Hristos. Au trecut 30 de ani de atunci – o generație – și iată cum încet-încet, în libertate, riscăm să ne pierdem credința”.

Liturghia a fost oficiată în biserica „St Mary le Strand” din Westminster City, biserica oficială a femeilor din serviciul naval regal (Women’s Royal Naval Service).

Făcând referire la evanghelia duminicii, ierarhul a reliefat faptul că unii descendenți pe care îi consemnează Evanghelistul Matei sunt de o moralitate îndoielnică, însă „prin menționarea acestora, Evanghelistul Matei nu face altceva decât să ne arate că Mesia, Hristos-Mântuitorul, a asumat în persoana Sa întreaga umanitate”.

După colindele și cântecele de stea interpretate de grupul psaltic al parohiei, a fost rândul coralei NEPSIS din Londra să-l colinde pe Părintele Mitropolit Iosif, care i-a îndemnat pe cei prezenți să păstreze și să transmită credința copiilor lor și prin intermediul colindelor specifice acestei perioade.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Daniel Marc şi pe ipodiaconul Cosmin Mureșan diacon, ambii pe seama parohiei „Sfântul Ilie” din Londra.

Foto credit: Parohia Sf. Gheorghe Londra

Comentarii Facebook


Știri recente