Mitropolitul Iosif, îndemn pascal către cea mai mare comunitate de români din diaspora: Pocăința ne aduce iertarea lui Dumnezeu

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a îndemnat la pocăință în Pastorala de Paște: „Întoarcerea la Dumnezeu prin pocăință, atunci când cunoaștem păcatele noastre, ne aduce iertarea din partea Lui”.

„Iar iertarea pe care Părintele ceresc ne-o dăruiește din iubire, prin pocăința noastră, este cea dintâi manifestare a învierii noastre, adusă nouă în dar de noul Adam, Iisus Hristos, Fiul Său Cel Unul-Născut”.

Ierarhul a afirmat că „păcatul ne duce la moartea sufletească, moarte care nu se vindecă decât prin pocăința noastră și iertarea din partea lui Dumnezeu”.

Hristos este cel care vindecă sufletele oamenilor și „ne învie sufletește prin iertarea pe care, fiind pe Cruce, o cere pentru noi de la Părintele ceresc: ‹Părinte, iartă lor, ca nu știu ce fac!› (Lc. 23, 34)”.

Rănile sufletului sunt vindecate de Hristos prin Sfânta Taină a Spovedaniei în care „iertarea care vine de la El este lucrătoare și purtătoare de roade”.

„Iertarea este lucrătoare și prin darurile care se revarsă peste noi din Izvorul dătător de viață – Coasta Sa. Arătându-Și Coasta lui Toma, Domnul ne încredințează asupra sensului jertfei Sale pe Cruce, care este manifestarea și arătarea iubirii Părintelui ceresc pentru om, iubire care ne aduce spre hrană roada roadelor dăruită nouă: hrana cea spre Înviere ce izvorăște din Coasta străpunsă pentru veșnicie din care toți ne adăpăm”, a explicat Mitropolitul Iosif.

„Din acest izvor pe care Hristos Domnul ni-l izvorăște, curge pentru veșnicie Viața Lui înspre noi, în Biserică, prin care El ni se face hrană, adăpare, iertare, înviere și viață veșnică”.

„Firea omenească asumată de Hristos devine una pascală, deoarece prin ea omul întreg, Adam întreg, ‹trece din moarte la viață, din necunoaștere la cunoaștere, din păcat la sfințenie›”.

Ierarhul a încheiat Pastorala, afirmând că „în ziua Învierii suntem încredințați că moartea nu mai are putere asupra noastră, a fost biruită pentru totdeauna și precum Hristos Domnul a înviat, ne-a umplut și pe noi de Învierea Lui prin Botezul nostru prin care ne-am îmbrăcat cu El, făcându-Se El Însuși Veșmântul nostru cel nou, Viața noastră, Darul cel mai de preț”.

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale păstorește ce mai mare comunitate de români din diaspora. Țări precum Italia, Franța, Spania, Marea Britanie sau Belgia se află în mitropolia pe care o conduce.

Citește textul integral aici.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente