Mitropolitul Iosif a sfinţit biserica Sfânta Eugenia din Lyon

Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif a sfinţit duminică biserica parohiei ortodoxe din Lyon aflată sub ocrotirea Sfintei Eugenia.

Alături de Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale au slujit Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, și Preasfințitul Părinte Episcop vicar Marc Nemțeanul.

Slujba Vecerniei

Sâmbătă seara slujba Vecerniei a fost oficiată de Episcopul Basarabiei de Sud.

În omilia de la finalul slujbei, Preasfinția Sa a vorbit despre păstrarea credinței și a valorilor spiritualității ortodoxe, despre organizarea în comunitățile din diaspora și „transferarea unei Românii în miniatură în fiecare comunitate”.

De asemenea, ierarhul a felicitat comunitatea românească din Lyon pentru amenajarea bisericii și i-a îndemnat să rămână aproape de ierarhul și preoții lor.

Biserica Sfânta Eugenia

Biserica Sfânta Eugenia este amplasată pe fostul Domeniu Longchêne, achizitionat de Hospices Civils de Lyon în anul 1866.

Din documentele de arhivă, este dificil de precizat data exacta a construcţiei lăcaşului de cult, însă cert este că a fost inaugurat în data de 08 noiembrie 1906.

Apoi, actul definitv prin care se validează închirierea Bisericii Sainte-Eugénie pană în anul 2032 a fost semnat în data de 20 octombrie 2017.

Prin acest document, Parohiei Ortodoxe Române «St Arhangheli Mihail si Gavriil» din Lyon i se transfera temporar dreptul de proprietate asupra Bisericii Sainte-Eugénie.

Foto credit: Biserica Sfânta Eugenia

Comentarii Facebook


Știri recente