Mitropolitul Iacov de Mytilene a vizitat comunitatea grecească din județul Tulcea

Înaltpreasafințitul Părinte Iacov, Mitropolit de Mytiline, a vizitat duminică, 2 decembrie 2018, comunitatea elină din localitatea Izvoarele, județul Tulcea.

Cu acest prilej, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Dumitru din localitate, informează Episcopia Tulcii.

În comuna Izvoarele se află o comunitate elenă, care aproape în fiecare an primește vizita Înalpreasfinției Sale dar și a unor oficialități din Insula Lesbos.

În acest an, ierarhul grec a fost însoțit de arhidiaconul său, de primarul orașului Mytilene și de arhim. Nikodimos Kabarnos.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Iakovos a subliniat bunele relații dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Greacă, precum și legătura sa cu membrii comunității eline din Tulcea.

Mitropolitul de Mytilene a promis un ajutor material din partea mitropoliei pentru restaurarea acoperișului bisericii Sfântul Dimitrie.

Ziua a fost încheiată printr-o agapă la sediul comunității eline din localitatea Izvoarele.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…