Mitropolitul grec al Austriei a slujit în Biserica românească „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena

Înaltpreasfințitul Părinte Arsenie Kardamakis, Mitropolitul grec al Austriei și Exarhul grec al Ungariei, a slujit duminică în Biserica românească „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena.

Ierarhul a adus spre cinstire de către credincioși moaștele Sf. M. Mc. Varvara și a Sf. Cuv. Ioan Damaschin, sărbătoriți în aceeași zi.

I s-au alăturat în slujire Părintele Răzvan Negoiescu din Ploiești, Părintele Petru Balabasciuc de la Parohia „Sf. Arh. Mihail si Gavriil” din comuna Breaza și Părintele Andrei Ianovici de la Parohia „Sf. Arh. Mihail si Gavriil” din Frasin, aflați în trecere prin capitala Austriei, precum și Diaconului Maximos, care l-a însoțit pe mitropolitul grec.

Mitropolitul Arsenie a felicitat comunitatea pentru construcția unei noi biserici ortodoxe în inima Vienei într-o perioadă în care multe biserici se închid. Ierarhul a îndemnat la unitate și la rugăciune pentru cei aflați în suferință, precum și la fidelitate față de Ortodoxie. Întreaga viață să devină întâi o slujire a lui Hristos, apoi toate celelalte se vor adăuga, a spus ierarhul.

Înaltpreasfințitul Părinte Arsenie Kardamakis, Mitropolitul grec al Austriei și Exarhul grec al Ungariei, a slujit duminică, 4 decembrie 2022, în Biserica românească „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena. Foto: Facebook

La slujbă au participat Dr. Stephan Leitner din partea Oficiului pentru Culte din cadrul Cancelariei Federale a Austriei și Mag. Branislav Djukaric, inspectorul pentru învățământul ortodox.

„Ne-am simțit onorați de prezența Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Arsenios, care a mai vizitat biserica noastră si în timpul lucrărilor de construcție, când ne-a dăruit o cădelniță din argint, dar și cu prilejul sfințirii Sfântului Altar, răspunzând invitației Mitropolitului nostru și slujind alături de Ierarhii prezenți la acel eveniment istoric din viața Comunității românești din Viena”, a transmis Părintele Ștefan-Emanuel Nuțu pe pagina de Facebook a Parohiei „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena”.

„Dăm Slavă lui Dumnezeu pentru această zi minunată și ne rugăm să simțim mereu bucuria prieteniei sincere și a respectului reciproc între Bisericile Ortodoxe surori!”

Biserica „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena se află în apropierea Parcului Prater. Șase ierarhi au slujit la sfințirea altarului Bisericii Sf. Ștefan cel Mare din Viena în data de 11 iunie 2022. Cu ocazia respectivă, Patriarhul Daniel a transmis: „Această biserică a fost construită în timp scurt (2018-2021), în perioada grea a pandemiei de Coronavirus, dar în mod providenţial şi pe parcursul anului 2021, consacrat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial al pastoraţiei românilor din afara României”.

Biserica va fi pictată în frescă atât în exterior, cât și la interior, urmând să devină un fel de Voroneț vienez.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Biserica „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente