Mitropolitul de Veria își doreşte să viziteze din nou România: Ar putea aduce moaștele Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir

Mitropolitul Pantelimon de Veria şi-a manifestat dorinţa de a vizita din nou România. Ierarhul grec a spus că va aduce mâna dreaptă a Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Anunţul a fost făcut joi de Patriarhul Daniel la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Pantelimon de Veria a promis că în anii care urmează va aduce mâna dreaptă a Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir şi ne va lăsa un fragment din moaştele sale ca cei doi sfinţi Dimitrie, cinstiţi în 26 și 27 octombrie, să aibă şi mai mare legătură între ei prin sfintele moaşte”.

„Această promisiune plină de dărnicie şi prietenie a Înaltpreasfinţitul Părinte Pantelimon de Veria este o bucurie pentru noi, o încurajare şi o intensificare a comuniunii dintre popoarele noastre ortodoxe, grec şi român”, a afirmat Patriarhul României.

Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolit de Veria, Naousa și Kampania, din Grecia a venit în România de sărbătoarea Ocrotitorului Bucureştilor şi a adus moaştele Sfântului Grigorie Palama pentru a fi cinstite de pelerini.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica 

Comentarii Facebook


Știri recente